Wat zijn en doen engelen?


engel-michael

Bestaan engelen echt of zijn ze het product van op hol geslagen verbeelding van de mens?


Doorheen de geschiedenis zijn er letterlijk duizenden getuigenissen geweest van mensen, uit elke cultuur en in
elke periode van de geschiedenis, die dramatische en vaak levensveranderende ervaringen hebben gehad met engelen.

Zelf heb ik als Christen wonderbare belevenissen meegemaakt waarvan zelfs fysieke, die onmogelijk in het plaatje "fantasie of toeval" passen. De belevenissen waren zo bijzonder, dat ik ze ook grotendeels opgeschreven heb.
Van deze is er 1 bij, dat een ongelovige collega ook had ervaren dat een beschermengel bij me was.

Ook in de Bijbel wordt honderden malen melding gemaakt van opmerkelijke activiteit van engelen, die Gods woorden
aan mensen doorgaven of mensen hielpen in tijden van nood.

Hoe kun je zeker weten dat engelen bestaan?


Zijn ervaringen met engelen niet slechts de vrucht van het fantasierijke brein van de mens?

Op deze pagina kun je gedocumenteerde getuigenissen lezen, die je laten zien dat engelen wel degelijk bestaan.
Ik vertel ook wat de Bijbel zegt over engelen, je leert iets over "gevallen engelen" die mensen misleiden en hoe God wil
dat we omgaan met ZIJN hemelse dienaars.

Dit artikel is in het geheel te lezen via deze link
Tenslotte vind je hier enkele betrouwbare en steengoede christelijke boeken over engelen die je werkelijk bijzonder zullen bemoedigen en inspireren.

Waar gebeurde verhalen: Door GOD gestuurde engelen.


Bekijk deze 3 eruit genomen documentaires en oordeel zelf.1e: Engelen beschermen verpletterde man:

brucew

(Foto van Bruce van Natta)

Het eerste getuigenis is het verhaal van Bruce Van Natta, die verpletterd werd toen een vrachtwagen, die duizenden kilo’s weegt, op hem viel. Zijn lichaam werd verpletterd. Diverse slagaders scheurden en de meeste van zijn ingewanden werden verbrijzeld. De pijn die Bruce voelde was te verschrikkelijk voor woorden en hij had nog maar enkele minuten te leven.Toen riep Bruce uit naar God: ‘Heer, help me!’


Op datzelfde moment verliet alle pijn hem en werd hij gevuld met een onuitsprekelijke vrede. Opeens verliet hij zijn lichaam en hij bevond zich boven de vrachtwagen. Hij zag zijn verpletterde lichaam liggen en een collega die naast hem zat.


Aan weerszijden van zijn lichaam zag hij echter twee enorme lichtgevende gedaanten, die hun handen op zijn lichaam hielden.


Later vertelden de artsen van het ziekenhuis hem dat er in de hele medische geschiedenis geen enkel geval bekend is van een mens die in leven bleef, nadat dat vijf slagaders gescheurd waren en zoveel ingewanden verpletterd waren.
Dat is eenvoudigweg niet mogelijk. Bruce had moeten doodbloeden.
De engelen die hun handen op het lichaam van Bruce hielden, beschermden hem echter.

Bruce heeft het ongeluk overleefd en vertelt in onderstaande video zijn verhaal…
2e: Engelen redden vrouw bij een ernstig auto ongeluk op Highway Sixbrucew
(Foto van Lisa bowdoin)

Twee auto’s botsten met hoge snelheid frontaal op elkaar, op Highway Six, in Texas. De auto’s sloegen meerdere malen over de kop en verpletterden elkaar. Lisa Bowdoin bevond zich in de ene auto, die ondersteboven lag. Ze kreeg haar veiligheidsgordel niet los en zat gevangen in een brandende wagen.

Cheri en Cody Clemmons waren getuige van het drama en snelden toe om te helpen. Cody zag meteen dat het onmogelijk was om Lisa uit de auto te halen, want de wagen was verpletterd en er was geen opening waar ze doorheen kon. Cheri en Cody geloven echter beiden in Jezus Christus en smeekten Hem om hulp.


Op hetzelfde moment zagen ze ineens twee grote witte handen, die zich om de handen van Cody heen sloten en die de zwaarlijvige Lisa moeiteloos uit het brandende wrak haalden.


Lisa zag hoe een fel licht in de auto scheen en zag ook de twee lichtgevende handen. Even later bevond ze zich veilig en wel op het gras naast de auto. Cheri stond erbij en zag eveneens het felle licht en de witte handen.

brucew
(Foto van Anthony Russo)

In de andere brandende auto lag Anthony Russo nog vastgeklemd.
Theresa Surley, een oudere vrouw die tevens getuige was van het ongeluk, schreeuwde uit naar God: ‘O God, U moet deze man helpen, U moet deze man helpen!’

Even later zag iedereen hoe Anthony als het ware uit de wagen zweefde en op het gras werd gelegd. Anthony was bijna de hele tijd buiten bewustzijn. Hij is ervan overtuigd dat God een engel heeft gestuurd om hem te verlossen.

Deze vijf mensen hebben elkaar leren kennen door een tragisch ongeval, waarbij hun hulpgeroep tot Jezus Christus werd verhoord.


Allen waren ze ooggetuige van de aanwezigheid van de engelen, die God stuurde,
die het leven hebben gered van Lisa en Anthony.Bekijk de video documentaire over dit wonder, die is gemaakt door
de Amerikaanse nieuwszender CBN (Christian Broadcasting Network). Deel dit met anderen.3e: Engelen redden een jongen


brucew

( Foto van Josiah Lamb )

Een derde documentaire vertelt de ervaring van de twaalfjarige Josia Lamb. Hij sjeesde met een jetski over het water en racete onwetend op een sterk koord af, dat strak over het water gespannen was.

Vlak voordat hij het koord zou raken, zag hij ineens dat de lucht boven hem oplichtte en leek het of de tijd ineens stil stond. Hij aanschouwde een groot aantal indrukwekkende engelen. ‘De engelen zagen er niet uit als mollige cupido’s, maar ze waren geweldig groot en gespierd en hadden vurige zwaarden in hun hand’ zegt Josia.


Hij hoorde op datzelfde ogenblik een stem tegen hem zeggen: ‘Josia, hef je hand op!’ Hij gehoorzaamde en op hetzelfde ogenblik knalde hij op topsnelheid tegen het strakke koord aan.


Het gevolg was verschrikkelijk. De huid van zijn hele arm werd opengereten, en zijn keel werd half opengesneden. Toch overleefde hij dit ongeluk. De artsen vertelden zijn ouders dat het een wonder is dat Josia net op tijd zijn arm ophief (terwijl hij het koord niet had gezien). Als hij zijn hand niet had opgetild, was hij onthoofd geweest, vertelden de artsen.

Sinds deze ervaring met Gods engelen heeft Josia bewogenheid gekregen voor zieke mensen.
Regelmatig worden mensen wonderbaarlijk genezen, wanneer hij voor ze bidt.

Bekijk zijn getuigenis in onderstaande documentaire.
Ook een programma OMEGA van de EO omroep over engelen die jaren geleden wekelijks uitgezonden werd.


Ervaringen van verschillende mensen, maar zelf ook als 2 van de 5 gasten ervaren heb.
Wat zegt de Bijbel over engelen?

Dit is te lezen op de volgende pagina. >>
Terug naar Home