download

Wie ben ik?Graag wil ik me eerst even aan u voorstellen. Mijn naam is:Ðaniël Bremer. Geboren te Kampen.Van heel jong fiets maken tot automonteur / autoschadehersteller.


Al heel jong was mijn gevoel voor techniek al duidelijk. Het begon met mijn eigen fiets repareren. Dit gebeurde vaak i.v.m. kranten lopen, want de achterremmen ging nogal vaak stuk. Vooral met die linnen kettingkasten van toen was dat vaak een heel werk. Het leek fantastisch om de opleiding autotechniek te gaan volgen. Dat is vanaf 16 jarige leeftijd samen in combinatie met de autoschade-techniek als uitdeuker en autospuiter voor jaren mijn beroep geweest.

Elektrotechniek


Daarna de opleiding electrotechniek met de onderdelen zoals: zwak, licht en krachtstroom- installatie's gaan volgen.
Na de opleiding een korte tijd als electriciën in de bouw een aantal nieuwe huizen bedraad.
De electrotechniek als onderdeel kwam ook al gauw mooi van pas als "assistent-leraar" in de autotechniek.


Industriële automatisering en Besturingstechniek.


Om de techniek wat te verruimen waren de opleidingen "Industriële Automatisering" en "Besturingstechniek" van het R.O.V.C.een mooie aanvulling. Met de onderdelen: PLC, Pc-PLC techniek, Pneumatiek, Hydrauliek, IC-techniek, Digitaal-techniek, Relais-techniek en Robotica (Procestechniek) kreeg je meer inzicht in vele technieken.
Tijdens deze opleiding moesten de besturingsprogramma's voor een besturingsproces niet alleen met de hand op een PLC (black-box) geprogrammeerd worden, maar ook met een computer ontworpen worden.


Computers, Laptops en mobiele telefoons.


Tot die tijd was de computers voor mij een onbekend apparaat. Toch gaf dat een goed resultaat en...is computers zelfs ook een onderdeel van mijn vele hobby's geworden. Hiermee begon het computer tijdperk voor thuis om er mee te experimenteren, dat uitgelopen is tot het problemen oplossen en het repareren van pc, laptops en mobiele telefoons.


Reparateur huishoudelijk apparatuur als beroep.


Dit was ook mijn beroep: Werken als "tester" en "reparateur" bij een millieuvriendelijk technisch bedrijf.
Van alle vrij nieuw tot echt nieuw, van klein tot grote huishoudelijk apparaten die in en rondom een huis voorkomen zoals o.a.: Tv, Audio, Video, Foto, Communicatie, Bewaking, Tuin en Keukenapparatuur met defecten werden naar de normen van de fabrikant gerepareerd. Om dit te kunnen beheersen is een technisch inzicht nodig. Naast technische opleidingen is het belangrijk dat de techniek ook in je zit. Je krijgt met 1001 verschillende apparaten te maken, waarvan je van de meeste niet de werking weet. Ieder apparaat is als het ware een uitdaging.


En wat ik er nu mee doe?


Dankzij deze opleidingen en jaren werkervaring is repareren van: auto's, fietsen, kleine en grote huishoudelijke apparaten, computers, laptops, mobieltjes, elektriciteitsproblemen oplossen en diverse reparaties in en rondom het huis een bijna dagelijkse aanvulling geworden van mijn beperkte vrije tijd. En dat doe ik graag, vooral voor mensen met een laag inkomen om te voorkomen dat zij onnodig nieuwe hoeven te kopen als hun nog mooi uitziend defecte apparaat en ook gerepareerd kan worden.

We leven tegenwoordig in een (millieu-onvriendelijk) "weggooi" en "massa tegelijk kopen" maatschappij. Veel spullen die te repareren zijn, worden al gauw bij de straat gezet, omdat een nieuwe aanschaffen al gauw veel voordeliger is dan het te laten repareren mits... je het natuurlijk zelf kan. * ALLES KAN GEREPAREERD WORDEN MITS DE PRIJZEN VAN DE ONDERDELEN HAALBAAR BLIJVEN !


Waarom ook een pagina Gezondheid?


Na een aantal jaren in een verzorgingstehuis en de Thuiszorg werkzaam te zijn geweest, is ook de belangstelling gegroeid voor de medische wereld. Daarom is ook een tabblad "Gezondheid" met medische onderwerpen aangemaakt en als extra onderdeel toegevoegd aan mijn website.

Deze gekozen onderwerpen zijn beslist de moeite waard om te lezen als het om uw gezondheid gaat.
We gebruiken dagelijks produkten, waarvan we helemaal niet weten wat er mee gedaan is of wat er allemaal in verwerkt is. Het was zo schokkend, dat dit ook op mijn site een plaatsje moest krijgen.

Mijn boodschap is: Dat alle door de levensmiddelenfabrikant toegevoegde chemisch of kunstmatig giftige en ziekmakende middelen zoals suikervervangers en smaakversterkers niet in ons etenswaren horen.

Dan nog even een (misschien) schokkende opmerking:
"Lightprodukten" zijn juist de grootste DIK makers!!. Het veroorzaakt overdadig eetlust! Over dit onderwerp kunt u hier verder lezen.


Mijn hobby's


Voor een gezond en gelukkig leven zijn ook hobby's voor de ontspanning in de vrije tijd erg belangrijk.

Mijn hobby's vind u hier.
home Home