Wat is Hernia?wervel

Hernia in beeld

Hernia betekent breuk, in dit geval een breuk in de tussenwervelschijf, met als gevolg druk op een zenuw. Niet wachten gelijk bellen met uw chiropractor! Ook als u alleen pijn in het been of de arm hebt en geen pijn in de rug of nek.


Wat zijn de symptomen van een hernia?

Een hernia ontstaat als de zachte vloeistof in de kern van een tussenwervelschijf naar buiten komt als gevolg van scheurtjes. Genoemde vloeistof drukt tegen uw zenuwen aan met als gevolg dat de functie van sommige lichaamsdelen ernstig belemmerd wordt of dat functies zelfs uitvallen. Een hernia veroorzaakt rugpijn in de rug of in de nek. Het is ook goed mogelijk dat pijn uitstraalt naar één been of naar beide benen. Arm- en beenspieren kunnen als gevolg van een hernia ook uitvallen. Bij mensen bij wie een hernia is geconstateerd, wordt vaak het advies gegeven om rustig aan te doen.


Terugkerende klachten na Hernia-operatie

Het is niet ongewoon dat mensen jaren na een operatie hernia klachten weer terug krijgen. Dit heeft vaak te maken met littekenvorming, door de rug te blijven behandelen en beweeglijk te houden is dit te voorkomen. Dus ook mensen die al geopereerd zijn kunnen bij de chiropractor terecht.

Kinderen behandelen, waarom? Bekende klachten bij kinderen zijn hoofdpijn, lage weerstand en buikpijn. Daarnaast zijn slecht eten, slecht slapen, vermoeidheid, veel huilen, leerproblemen en weinig kunnen verdragen, klachten die goed door de chiropractor zijn te behandelen. Het zenuwstelsel is het regulerend orgaan bij uitstek. Als dit goed in balans is dan functioneren kinderen (maar ook volwassenen) veel beter. De ontwikkeling van de hersenen verloopt veelal zonder horten of stoten als een kind onder behandeling is. Veel mensen komen er pas achter als de kinderen al met problemen kampen...dat is zo jammer, veel valt te voorkomen. Daar gaan wij voor!!


Hernia behandelen bij een Chiropractor.

Diagnose hernia? Een effectieve behandeling is binnen handbereik.
Chiropractie heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring met deze uiterst vervelende aandoening.

- Een hernia behandelen: hoe eerder hoe beter.
- Tachtig procent van alle hernia’s is zonder operatie te genezen.
- ‘Rustig aan doen’ is geen goed advies bij diagnose hernia.

Behandeling van een hernia is vaak gericht op het bestrijden van de pijn. Een hernia is namelijk altijd het gevolg van een ander probleem. Het kan zijn dat uw bekken scheef staat, dat u zich een verkeerde houding heeft aangemeten of dat uw rug overbelast is geraakt en dat deze zaken worden gecompenseerd door het lichaam. Dit kan tal van vervelende klachten tot gevolg hebben.

Mocht het zijn dat u als gevolg van de hernia niet meer kunt plassen of als er sprake is van een klapvoet, dan is de hernia in een vergevorderd stadium en zal er een operatie worden overwogen. In alle andere gevallen kan een hernia zonder operatie uitstekend behandeld worden.


home Home