Pc-Technopcdokter


- De 3 virussen die in de omloop zijn.
  Voor meer informatie klik hier naar pagina.

- Een schoonmaakbeurt van een laptop: Klik hier!


- Onderhoudsbeurt van een desktop : Klik hier!De laptop


De oorzaak van de meest voorkomend probleem bij een laptop zoals te warm worden en uitvallen is:
De ventilatierooster na verwijdering van het moederbord: Helemaal dicht geslipt.

Laptop1

Een stoffig ventilatie kanaal. Hierdoor wordt niet alleen de processor te warm met het gevolg dat hij continu uitvalt, maar maakt ook meer lawaai. Bij sommige laptops is het niet nodig de hele bodem los te schroeven. Er zijn types, waarvan u maar vier schroefjes aan de onderkant hoeft los te draaien, het brede contactstrip van het toetsenbord welke aan het moederbord vast zit hoeft af te koppelen en daarna het toetsenbord kunt verwijderen. De plaatsen aan de onderkant waar de schroefjes eruit moeten, wordt aangegeven met een toetsenbord merkje. U moet goed kijken want het is heel erg klein weergegeven.De ventilator.

laptop2

Bij deze foto rechts zie je hoe stoffig de ventilator is. Dit kan veroorzaakt worden door stof die de ventilator aan zuigt. Dit wordt verergerd, wanneer men de laptop meestal op bed gebruikt. Het trekt het stof van de lakens of dekens aan. Ook kan dit gebeuren door het altijd op schoot te nemen. Dan trekt het de stof van de broek of rok aan. Het is altijd verstandig een droge en stofvrije ondergrond te nemen.De schoongemaakte ventilatie-unit.

laptop2


Hier is de ventilatiesysteem weer schoongemaakt. Hier ziet u dat het schoongemaakt is. Door de ventilator van de ventilatiekanaal los te maken, moet in de meeste gevallen met een plakband (grijs)die eroverheen geplakt is losgetrokken worden. Het schoonmaken kan het best gebeuren met droge volle zachte schilderskwastje en een stofzuiger. Tijdens het zuigen met een kwastje het stof opzuigen. als dat alles gebeurd is, kan het losgetrokken plakband weer eroverheen geplakt worden. Tenslotte wordt hij weer gemonteerd.Hier is hij weer op het moederbord gemonteerd.

laptop4

Nadat het plakband er weer overheen is geplakt, wordt de ventilatieunit weer op zijn plaats op het moederbord gemonteerd. Let op, dat het met alle voorzichtigheid gedaan wordt. Gebruik de orginele schroeven die er ook uit kwamen. Ook de juiste lengte van de schroeven moeten weer op de juiste plaats komen. Draai het niet te vast, want het zijn kleine schroefjes. Vast is vast! Daarna weer het stekkertje van de ventilatie weer op de aansluiting van het moederbord drukken. Als dit gedaan is, kan de rest weer gemonteerd worden. Verwijder eventuele losse stof met een stofzuiger.
Veel succes ermee.Voor meer over een laptop schoonmaakbeurt. Klik hierhome Home